Prijava

Članak

ImexBanka
24.05.2018.

Imenovanje Gordana Milera za predsjednika Uprave Imex banke d.d.


Na posljednjoj održanoj sjednici Savjeta Hrvatske narodne banke, Gordan Miler potvrđen je za novog predsjednika Uprave Imex banke d.d., a temeljem prethodnog prijedloga Nadzornog odbora Imex banke d.d..

Gordan Miler je u svom bogatom poslovnom iskustvu proveo više od 15 godina na vodećim pozicijama u hrvatskom bankarskom sektoru.

Nakon diplome na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, karijeru je započeo 1995. godine u Trgovačkoj banci d.d. Zagreb, a od 1998. do 2008. godine nastavio je napredovati na izvršnim pozicijama unutar PBZ grupe većinom u sektoru za poslovanje s poduzećima.

Tijekom tri godine bio je član Uprave Međimurske banke d.d., a kasnije i član Nadzornog odbora. Od 2003. godine bio je viši izvršni direktor Sektora za velika poduzeća i poslove s inozemnim kompanijama u Privrednoj banci Zagreb d.d. te od 2004. do 2008. godine predsjednik Nadzornog odbora tvrtke PBZ leasing d.o.o. Zagreb.


Vrijedna iskustva u području bankarstva stjecao je i u Societe Generale - Splitskoj banci d.d., gdje je na poziciji glavnog izvršnog direktora razvijao segment poslovanja s pravnim osobama, projektnog financiranja, proizvode i poslove riznice, skrbništva te factoringa, a kasnije je obnašao i funkciju člana Uprave za poslovanje s pravnim osobama i tržištima. 

Pored bogatog radnog iskustva u bankarstvu, Gordan Miler je dragocjene upravljačke vještine stekao i u proizvodnom sektoru na poziciji predsjednika Uprave tvrtke Grafički zavod Hrvatske d.o.o. koja djeluje u sastavu grupe Školska knjiga d.d., a u kojoj je radio zadnjih sedam godina.

Sudjelovao je i u brojnim progamima za stručno usavršavanje u Hrvatskoj i inozemstvu, završivši i poslovnu školu strateškog managementa Privredne Banke Zagreb d.d., u suradnji s MCE Bruxelles, Gnereal Management Program Zagrebačke skole ekonomije i managementa, te management program na London Business School.

Print